Januari: Senioren maand!


Januari staat bij dierenartspraktijk Proosdijlanden in het teken van het senioren huisdier. Daarom doen wij deze maand de senioren check GRATIS en is het bloedonderzoek tegen STERK GEREDUCEERD TARIEF, u betaald bijvoorbeeld niet voor de bloedafname.
Is het ook tijd voor een gebitsbehandeling voor uw senioren huisdier? Dan sluit het bloedonderzoek mooi aan bij een gebitsbehandeling onder narcose in februari De Maand van het Gebit met acties omtrent het gebit van uw huisdier (bijvoorbeeld flinke korting op het reinigen van het gebit).

 

Wanneer is mijn huisdier senior?
Huisdieren worden tegenwoordig veel ouder dan vroeger. Afhankelijk van ras, grootte en gewicht kunnen de seniorjaren bij honden al op 7-jarige leeftijd ingaan. Katten worden over het algemeen ouder en zijn vanaf hun 9e levensjaar senior en konijnen vanaf hun 4e levensjaar.

Wanneer is de senioren check van belang?
Net als mensen kunnen ook huisdieren ouderdomsgebreken krijgen zoals; artrose, verminderde nier- of leverfunctie, suikerziekte, gebitsproblemen, dementie, hartproblemen of een te hoge bloeddruk. Beweegt uw huisdier moeizamer? Ligt uw kat veel meer in de vensterbank? Springt uw hond moeilijker in de auto? Stinkt uw huisdier uit zijn bek? Veel klachten kunnen door bijvoorbeeld dieetvoeding of medicatie verminderd of verholpen worden, daarom biedt dierenartspraktijk Proosdijlanden de gehele maand januari het senioren consult gratis aan!
Het is van belang dat we erachter komen tijdens dit consult hoe de kwaliteit van leven is van uw senioren huisdier en dat we ervoor zorgen dat hij vitaal en vrolijk door het leven gaat!