Maand van de vachtverzorging

Vachtverzorging is zeer belangrijk voor onze huisdieren. Omdat je huisdier het verzorgen van de vacht moet aanleren, is het verstandig hier vroeg mee te beginnen. Vachtverzorging is leuk! Het versterkt de band met je dier.

Vanaf pup of kitten af aan is het belangrijk dat het dier wordt aangeraakt. Staan en betasten. Raak de rug, poten en borst aan en tenslotte ook de buik. Ook wanneer je een volwassen hond hebt, die het nog niet gewend is, is langzaam opbouwen belangrijk. Beloon je dier wanneer hij/zij het goed doet.

Hoe vaak je borstelt, hangt af van de soort vacht van je dier. Trimsters kunnen goed adviseren hoe vaak en wat voor borstels het beste gebruikt kunnen worden . Op 14 juli zal hondentrimster Iris van Salon Weesp van 10 tot 12 in de praktijk zijn en op 28 juli zal Diana Kraa , onze kattentrimster, aanwezig zijn in onze praktijk. Zij staan dan voor je klaar om advies te geven over de vacht van de hond of kat.

Ter gelegenheid van dit thema hebben wij ons assortiment huidproducten uitgebreid. We hebben verschillende shampoos en sprays en voor elke vachtsoort een passende kam of borstel.