Nieuwsbrief april 2018

In deze brief:

- April is parasietenmaand van de ESCCAP
- Vaccinatie konijn
- Tot slot: EHBO avond

 

Parasietenmaand:

April staat in het teken van de behandeling tegen parasieten (vlooien, teken, wormen). We geven deze maand 15 % korting op de verkoop van middelen tegen parasieten, voorwaarde is wel dat u en uw dier in de computer ingeschreven staan (we geven ze dus alleen op naam mee).
We hebben voor deze themamaand gekozen, omdat wij werken volgens de richtlijnen van ESCCAP, een organisatie die deze maand heeft uitgeroepen tot parasietenmaand.
De Europese organisatie ESCCAP (European Scientific Counsel Companion Animal Parasites) bestaat uit een groep dierenarts-parasitologen en is opgericht vanwege het ontbreken van een eenduidig Europees beleid op het gebied van parasietenbestrijding bij huisdieren. (BRON: website ESCCAP). Er waren geen eenduidige richtlijnen op het gebied van de bestrijding van parasieten en deze organisatie brengt het voorkomen van de parasieten in kaart en voorziet ons van meest actuele adviezen met betrekking tot het gebruik van anti parasitaire middelen.
Indien u niet graag standaard wilt ontwormen, raden wij u aan de ontlasting op te vangen en door ons microscopisch te laten onderzoeken op wormeieren.
We willen graag benadrukken dat het niet zien van wormen in de ontlasting niets zegt over een eventuele worminfectie. Larven en wormeieren zijn niet met het blote oog zichtbaar.

Omdat we dit onderwerp zeer belangrijk vinden bieden wij tevens deze maand aan:

– gratis vlooien- en tekencheck door onze Paraveterinairen (in opleiding)

– gratis ontlastingsonderzoek op wormen!

– 15% korting op anti parasitaire middelen

Voor meer informatie over parasieten zie de onderstaande link:

https://www.esccap.eu/page/Parasieten/9/

 

Voorjaar: laat nu uw konijn vaccineren

Nu het voorjaar eindelijk is aangebroken, is het ook een goede tijd om het konijn te laten vaccineren. Het konijn wordt jaarlijks gevaccineerd tegen Myxomatose en RHD 1 en 2.

Ook controleren we de gezondheid van het konijn. Meer informatie betreffende deze ziektes krijgen jullie deze maand op Facebook.

 

Tot slot:

In juni willen we graag weer een EHBO avond geven. Mocht u onderwerpen willen aandragen, dan kan dat natuurlijk! De avond zal op een woensdag zijn. Exacte datum wordt nog bekend gemaakt.