Nieuwsbrief januari 2018

Allereerst wensen de medewerkers van Dierenartspraktijk Proosdijlanden u en uw huisdier(en) een gezond en voorspoedig 2018 toe!

 

Januari staat bij Dierenartspraktijk Proosdijlanden in het teken van de senioren. 
Daarom doen wij deze maand:
– De senioren check gratis
– € 15 euro korting op bloedonderzoek
– € 15 euro korting op urine-onderzoek
– Senioren voeding met 10% korting

Wanneer is mijn huisdier senior?
Huisdieren worden tegenwoordig veel ouder dan vroeger. Afhankelijk van ras, grootte en gewicht vallen honden vanaf 7 jaar onder de term senior. Katten worden over het algemeen ouder en zijn vanaf hun 9e levensjaar senior en konijnen vanaf hun 4e levensjaar.

Wanneer is de senioren check van belang?
Net als mensen kunnen ook huisdieren ouderdomsgebreken krijgen zoals; arthrose, verminderde nier- of leverfunctie, suikerziekte, gebitsproblemen, dementie, hartproblemen of een te hoge bloeddruk. Beweegt uw huisdier moeizamer? Ligt uw kat veel meer in de vensterbank? Springt uw hond moeilijker in de auto? Stinkt uw huisdier uit zijn bek? Veel klachten kunnen door bijvoorbeeld dieetvoeding of medicatie verminderd of verholpen worden, daarom biedt dierenartspraktijk Proosdijlanden de gehele maand januari het senioren consult gratis aan!
Het is van belang dat we er tijdens dit consult achter komen hoe de kwaliteit van leven is van uw huisdier en dat we er voor zorgen dat hij vitaal en vrolijk door het leven gaat! Zo kan pijn zich uiten in heel subtiele signalen die niet altijd herkenbaar zijn voor eigenaren. Door ons onderzoek en een gesprek met u kunnen we vaststellen of uw hond of kat last van zijn gewrichten heeft en dat wellicht voor u verborgen houdt.

Wat houdt de seniorencheck in?
• U maakt telefonisch of via de website een afspraak voor deze gratis check
• U vult vooraf een vragenlijst in
• We bespreken samen met u de vragenlijst
• Lichamelijk onderzoek (inclusief een onderzoek van de gewrichten i.v.m. eventuele arthrose)
• Bloedonderzoek (tegen gereduceerd tarief) indien wenselijk
• Urine onderzoek indien wenselijk (neemt u dan verse urine mee?)

Is het ook tijd voor een gebitsbehandeling voor uw senior? Dan sluit het bloedonderzoek mooi aan op een gebitsbehandeling onder narcose in februari: onze Maand van het Gebit met oa. flinke korting op het reinigen van het gebit.

Bel 0294-769047 voor vragen of voor het maken van een afspraak!

Met vriendelijke groet,

Team Dierenartspraktijk Proosdijlanden