Nieuwsbrief november

Deze maand aandacht voor:

- Nieuw in onze praktijk: de vaccicheck.

- De mogelijkheid om zelf online een afspraak met ons te maken.

- De jaarlijkse vuurwerkavond: komende woensdag 15 november!

De Vaccicheck:

Sinds kort is het in onze praktijk mogelijk om de vaccinatie van uw dier geheel af te stemmen op de immuniteitsstatus van uw dier door middel van een titerbepaling met de vaccicheck. In eerste instantie willen wij de vaccicheck voor de hond gebruiken, maar bij voldoende animo zijn er ook testen beschikbaar voor de kat.

Door een beetje bloed af te nemen, kunnen wij bepalen of de immuniteit tegen een aantal besmettelijke hondenziekten nog voldoende is, zodat we niet hoeven te vaccineren. Dat gaat dan om HCC, Parvo en Distemper (hondenziekte). Voor de ziekte van Weil bestaat geen betrouwbare titerbepaling, dus deze moet jaarlijks gegeven blijven worden voor een goede bescherming.

De vaccicheck is niet alleen te gebruiken om te beoordelen of uw hond al aan een nieuwe vaccinatie toe is, maar ook bijvoorbeeld bij dieren met onbekende vaccinatiestatus, bij zieke en oude dieren en bij pups om te kijken of de vaccinatie is aangeslagen of om het juiste tijdstip van vaccineren te bepalen.

Voor uitgebreide informatie verwijzen wij u graag naar onze website www.dapproosdijlanden.nl

 

Online afspraken systeem:

Vanaf vandaag kunt u zelf uw afspraak met ons inplannen door naar onze website te gaan en daar op de groene knop te drukken “Maak online afspraak”. U doorloopt daarbij een aantal stappen en krijgt de keuze uit een aantal tijdstippen.

Graag willen we u er op wijzen dat dit systeem niet gebruikt wordt om operaties in te plannen. Bij spoed raden we u aan de praktijk te bellen, aangezien sommige zaken een dermate hoge prioriteit hebben dat we niet graag het risico lopen dat dieren pas na een paar uur door ons gezien kunnen worden.

 

 

Lezing vuurwerk angst bij dieren

Het lijkt nog ver weg maar voor je het weet is het alweer zover: oud en nieuw! Voor onze huisdieren levert het vaak erg veel stress en angst op. Daarom geven wij alvast extra aandacht aan de angst van uw huisdier.
Zodat u op tijd kunt beginnen met training en/of medicatie.

 

Omdat er vaak veel vraag is over hoe te trainen voor oudjaarsavond en hoe om te gaan met de stress van uw huisdier en het gebruik van kalmerende medicatie, organiseert Dierenartspraktijk Proosdijlanden in samenwerking met Catchy, Praktijk voor Kattengedrag (  http://www.catchykattengedrag.nl/ ) en Hondenschool Dogtalk (www.dogtalk-cursussen.nl ), een interessante en informatieve avond over hoe je de stress bij je huisdier kunt verminderen en er het beste mee om kunt gaan.

Inhoud van de avond : Wat zit er in de kalmerende producten? Welke bestaan er? Hoe ontstaat angst? Hoe om te gaan met angst bij de kat? en wat is het verschil bij de hond? Kan je angst voor zijn door te trainen? Etc.

Datum en tijd : 15 november om 19.30 uur.

Voor wie: Iedereen die wat meer wil weten over angst bij dieren (ook voor mensen die niet bij ons ingeschreven staan)

Kosten: € 7,50 

Geef je nu snel op! en start op tijd met trainen en/of medicatie!

 

Groet,

Team Dap proosdijlanden